Társadalmi felelősségvállalás

A Vintage Beauty értékteremtő munkája nem öncélú. Szól azoknak a vásárlóknak, akik évek óta megtisztelnek bennünket és a mi termékeinket választják bőrük és szépségük ápolására, de szól azoknak is, akik segítségre szorulnak. Kötelességünknek és feladatunknak érezzük a társadalmilag fontos ügyek felkarolását, ezért az elmúlt 11 évben az alábbi társadalmi szervezeteket támogattuk anyagilag és tevőlegesen is:

 • NaNe – Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület – a családon belüli erőszak ellen

az Egyesület közel 30 éve a nők és gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszak elleni küzdelem legnagyobb magyarországi képviselője. Munkájukat évekig webshopbevételünk 1%-ával, a lakosság számára írt felvilágosító kiadványaik forgalmazásával, Szalonunk, a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet női estjeivel és a szépségiparban dolgozó kozmetikus kollégák szakmai képzésével támogattuk.

 

 • Bátor Tábor Alapítvány – élmények a beteg gyerekek gyógyulásáért

Az egyik legnagyobb magyar civil szervezet élményterápiás táborokkal nyújt sorsfordító élményeket a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjainknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket – immár 20 éve. Cégünk évek óta szintén a webshopbevétel 1%-ával, valamint az Alapítvány támogatói estjein, aukcióin felajánlásokkal segíti munkájukat.

 

 • Hősök Tere kezdeményezés – egy elfogadóbb társadalomért

Programjaikkal, érzékenyítő kampányaikkal a társadalmi előítélet és a közöny ellen harcolnak, képzéseikkel, rendezvényeikkel és szemléletformáló videóikkal több mint 1 millió ember világlátására voltak hatással. Mozgalmukat évek óta a webes értékesítés 1%-ával, valamint támogatói estjeiken felajánlásokkal segítjük.

 

 • Válaszút Háza Női Rehabilitációs Intézmény – rászoruló nők munkába való visszatalálásáért

Nehéz sorsú nőknek nyújtanak egyénre szabott segítségnyújtást egy új, szebb élet elérésében. Az intézmény női rehabilitáltjai számára rendszeres ruhagyűjtést szervezünk annak szándékával, hogy mihamarabb visszataláljanak a munka világába, az általuk szervezett szépségnapokon pedig szakembereink új külsőt varázsolnak hajléktalan társainknak,  ezzel önbizalmat, önértékelést és reményt adva számukra.

 

 • Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány – a gyermekek jogaiért

Az Alapítvány a gyermekek jogaiért dolgozik, azért, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait. Cégünk 2020. július óta a teljes webshopbevétel egy részével a Hintalovon társadalmilag rendkívül fontos tevékenységét segíti.

 

 • Oltalom Karitatív Egyesület – a hajléktalanok felkarolásáért

Rászoruló, társadalom perifériájára jutott embereknek nyújtanak anyagi, természetbeni és lelki támogatást egy emberhez méltó élet reményében. 2020 decemberében gyűjtést szerveztünk és a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet vendégeinek köszönhetően egy egész busznyi ruhaneműt, cipőt, táskát, játékokat, szívhez szóló karácsonyi üzeneteket és leveleket adományoztunk az Egyesület által üzemeltetett óvoda és felnőtt szálló lakóinak.

 

 • Bethesda Gyermekkórház – a beteg gyerekek gyógyulásáért

A Bethesda Magyarország egyik legnagyobb gyermekegészségügyi intézménye, kiemelt szakterületük az égési sérült gyerekek gyógyítása. 2021. februárjától egy különleges együttműködés keretében számos ponton támogatjuk a kórház működését:

 • az Ápolók Napja alkalmából értékes, bio kozmetikumokból álló ajándékcsomagokat állítottunk össze a kórház oktatóápolóinak
 • minden 2021-ben piacra kerülő kozmetikumunk webshopos értékesítéséből származó bevétel egy részét a Gyermekkórház számára ajánlottuk fel
 • a kórház szakembereivel együttműködve kifejlesztettünk egy Ápoló krémet, mely az ápolók és ápoltak bőrének regenerálódását támogatja
 • fél éven keresztül minden hónap utolsó munkanapján a Bethesda Gyermekkórház ápolóinak biztosítunk ingyenes szépülési és feltöltődési lehetőséget Nőintézetünkben

 

 • Női estek 

A COVID világjárvány előtt szalonunkban, a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetben nőket érintő-érdeklő témákban, szakértők meghívásával edukatív, tematikus esteket tartottunk. A negyedévente megrendezésre kerülő események témáinak a női sorsokat, női-férfi játszmákat, a nőkkel szemben felállított elvárásokat, a hormonális elváltozások okait, gyászt és gyászterápiát, a veszteség feldolgozását választottuk.

Nézze meg legutóbbi estjeinkről készült videóinkat YOUTUBE csatornánkon:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=0h8OuEab8jo