Mitől BIO?

Egyre nagyobb az igény arra, hogy a természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményeket használjunk az otthonainkban és ilyennel kényeztessék bőrünket az arckezelések során. De biztos tisztában vagyunk azzal, hogy a bio, natúr, természetes, organikus stb. szavak pontosan mit is jelentenek?

slovenska-lekaren.com

A hiányos jogi szabályozás miatt ma bárki ráírhatja a termékére hogy az natúr, természetes, bio, organikus – mindenféle vizsgálat és jogi eljárás nélkül. Sok esetben a márkanév és a design természetességet sugall, holott az összetevők alapján rögtön látszik, hogy a termék korántsem természetes hatóanyagokat tartalmaz. Nincs más megoldás, mint a szigorú minősítő szervezetek jelöléseiben való hit, hiszen ebben az eseten biztosak lehetünk abban, hogy az adott termék megfelel az azt minősítő szervezet előírásainak.

Számunkra a minőség mindenek felett áll, ezért a Vintage Beauty által gyártott termékek – Magyarországon egyedülálló módon – 2019-ig Ecocert és Cosmos Organic minősítéssel bírtak, 2019-től pedig Naturix minősítést kaptak, ami azt jelenti, hogy kötelesek vagyunk tanúsíttatni a kozmetikumokhoz felhasznált alapanyagok eredetét, a kozmetikumok receptúráját, a minősítés során ellenőrzik a gyártási eljárást és az üzemi feltételeket.

A biokozmetikumok esetén még szigorúbb feltételeknek kell megfelelni, hiszen a teljes termék legalább 20%-ának ökológiai termelésből kell származnia, a fizikailag feldolgozott növényi vagy állati eredetű természetes anyagok 95%-ának pedig bio előállításból kell származnia. ISO 16128-as szabvány szerinti NATURIX® bejegyzett logó/név pedig garanciát jelent a vásárlók számára megbizonyosodva arról, hogy a kozmetikai termék valóban a szabvány szerinti mértékben tartalmaz természetes/organikus összetevőket.

Legyen tudatos és csak
megbízható, ténylegesen tiszta
hatóanyagú termékekkel ápolja

bőrét!

Miért érdemes feliratkoznia hírlevelünkre?

Első kézből értesülhet új termékeinkről,
havonta megújuló termékakcióinkról,
részese lehet termékteszteléseinknek,
rendszeres hírekkel látjuk el a Vintage Beauty háza tájáról,
valamint meghívást kap a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet által szervezett eseményekre.

Minden regisztrált vásárlónk terméktől függően kedvezményes áron vásárolhat, a szakmabeli regisztrálóink pedig 20% kedvezményt kapnak a legtöbb temrékünk árából.

Regisztráció

[RM_Form id='4']

[RM_Form id='3']