NaNe képzés a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetben

Kedves Mindenki!

Nem is gondoltuk, hogy a Marton László-ügy ilyen szomorú aktualitást tud adni régóta szervezés alatt álló, december 04-i képzésünknek.
Köztudott, hogy a VINTAGE BEAUTY SZÉPÉSZETI NŐINTÉZET évek óta aktívan támogatja a NANE EGYESÜLET-et (Nők a nőkért együtt az erőszak ellen), mert a mindennapi munka során érezzük, hogy nem csak minden 5. nő érintett a témában (ahogyan a kozmetikázott statisztikák ezt mutatják).

A szépségipari dolgozók és az ügyfelek közötti bizalmi viszonynak köszönhetően sokszor óhatatlanul szemtanúi vagyunk annak, hogy valaki ÁLDOZAT, bárhogyan is
(„szóval, tettel, vagy hallgatással”… József Attila szavaival élve).

Talán ennek köszönhető, hogy Ilinois Államban évek óta KÖTELEZŐ a szépségipari dolgozók számára egy speciális tanfolyam 2 évenkénti elvégzése, melyben elsajátítható, az a használható tudás, mely válaszokat és konkrét eszközöket nyújt ahhoz, hogy a szakemberek hozzáértőn és támogatóan tudjanak az érintettek segítségére lenni.
Mert előfordul, hogy a szakember felismeri, tudja, hogy ügyfele bajban van, ám tehetetlennek, eszköztelennek érezheti magát abban, hogy mit mondjon, vagy mit ne, mi az, ami segíthet az érintett nőnek, és mi lehet az, amivel nehéz érzéseket kelthet benne.
Széles körben elterjedt sztereotípiák, előítéletek, a jelenséggel kapcsolatos pontos információk hiánya is megnehezítheti, hogy a szakember valóban támogató módon tudjon jelen lenni, és hasznos információkat tudjon nyújtani a segítségre szoruló érintettnek.


Ennek megsegítésére szolgál DECEMBER 04-én délután azon 3 órás képzés, melyet a NaNe szakembere tart a VINTAGE BEAUTY SZÉPÉSZETI NŐINTÉZETBEN (www.vintagebeauty.hu) és amelyre előzetes regisztrációt követően MINDENKIT szeretettel várunk.
Az eseményen egy támogatói ládát is elhelyezünk, melybe közvetlenül is elhelyezhető a NaNe Egyesület munkáját megsegítő, tetszőleges mértékű ADOMÁNY.

Regisztráció: [email protected], tárgymegjelölés: NaNe-est