Az aktuális környezeti viszonyok mellett mit kell még figyelembe vennünk a megfelelő kozmetikum kiválasztásánál?

Az átláthatóság kedvéért, a bőröket hidratációjuk és faggyúműködésük alapján csoportokra osztjuk. A kereskedelmi forgalomban található kozmetikai termékek jellemzően tovább egyszerűsítik a lehetséges kategóriákat.

A kozmetikumgyártók többnyire “normál”, “zsíros” és “száraz” bőrtípusokban gondolkodnak. Ennek köszönhető, hogy a fürdőszobapolcok tele vannak feleslegesen megvásárolt ápoló termékekkel, a kozmetikai szalonok pedig félrekezelt bőrökkel.

ID-100365757

A helyzet ugyanis nem ennyire egyszerű. Adott bőrtípuson belül is számtalan árnyalat létezik a faggyúmirigyek, a verejtékmirigyek, a szaruképzés, a festéktermelő sejtek, a keringés, stb. sajátosságaitól függően. Amennyiben a kereskedelmi forgalomban található kozmetikumokból kívánunk választani, nagyon fontos ismernünk bőrünk sajátosságait és fontossági sorrendbe állítani a kezelni kívánt  elváltozásokat. Nincs olyan kozmetikum ami mindenkinek jó, vagy minden problémát egyidejűleg megold és sajnos olyan kozmetikumot sem találtak még fel, amely egy életre felszabadít bennünket a degenerációs (öregedési) folyamatok terhei alól.

Keresse natúr kozmetikumainkat!