Mennyire kell az évszakokhoz, az aktuális időjáráshoz igazítanunk bőrünk ápolását?

Minden évszaknak megvannak a maga szélsőségei, amelyekhez a bőrnek, mint a bennünket védő elsődleges “kültakarónak” alkalmazkodnia kell. A tavaszi, nyári és kora őszi időszak legnagyobb kihívását az erős UV sugárzás, a szálló por és allergének, továbbá a meleg hőmérséklet kapcsán jelentkező fokozott verejtékezés jelenti.

frosted-204921_960_720

A hideg ősz végi és téli hónapok inkább a regeneráló, gyulladáscsökkentő, nyugtató,vízmegkötő és hámosító anyagok használatát teszik szükségessé. A növényi olajok és vajak gazdag összetétele, tisztasága és ápoló tulajdonságai semmihez nem fogható mankót jelentenek ezen időszakban. A természet fantasztikusan széles tárházát kínálja a problémamegoldó olajféleségeknek, melyek akár önmagukban, vizes bőrön alkalmazva, akár krémes emulzióba helyezve képesek szinte minden bőrelváltozást pozitívan befolyásolni. Meggyőződésem, hogy hosszú távon egészséges (tehát ellenálló és szép) bőr, csakis ezek rendszeres használatával érhető el.

Gyakorta elcsábítanak a vegyipar gyors és bámulatos átváltozással kecsegtető, fantáziadús elnevezésű hatóanyagai. Talán átmenetileg ámulunk is a hatásukon, de velük tartósan “házasságra lépni”, sokszor igen kockázatos, jobb esetben pusztán hatástalan döntés. Hozzáértő szakember segítsége nélkül szinte lehetetlen a kozmetikai ipar kínálatában történő eligazodás.

Kozmetikumok széles választékával várjuk!