Időtlen szépség

Bolyongásaim a szépségápolás történetében

“30 fejezetbe és közel 300 oldalba öntött könyv, mely térben, időben és témákban csapongva foglalja össze a test, az arc, a haj és a köröm ápolásának, változtatásának, kendőzésének évezredes titkait. “

Szerző: Szakonyi Eszter
Cím: Időtlen Szépség – bolyongásaim a szépségápolás történetében
Kiadó:Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely
Illusztrálta: Tiszai Edina
Oldalszám: 256 oldal

Megjelenés: 2013
Kötés: Karton
ISBN: 9789630874953
Ár: 4500 Ft

Jelenleg megvásárolható: a webshopban (http://vintagebeauty.hu/webshop/idotlen-szepseg-konyv/), a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetben (1031 Budapest, Nánási út 40/a.), a www.vintagebeauty.hu oldalon,  a Litea Könyvesbolt és Kávézóban (Budapest, Hess András tér 4, 1014) és az Electron Cosmetic-nél (13. ker. Fiastyúk utca 46.).

Az emberi bőr, haj és köröm anatómiája évezredek óta lényegében változatlan.
Mégis kétséges, hogy ismerjük-e. Képesek vagyunk-e dekódolni üzeneteiket?
Meg tudjuk-e különböztetni tényleges szükségleteinket a piac által mesterségesen csiholt igényektől?
Vajon van-e és mennyi az igazság, a kozmetikai ipar hangzatos ígéreteiből?
Mitől hasznos egy anyag, egy eljárás, vagy egy berendezés? Kinek hasznosabb? Akkor miért káros?
Miért a késztetés az örök elcsábulásra és vajon érdemes-e kijózanodni?

Fenti kérdésekre keresve a választ, az elmúlt évszázadok bőrgyógyászati és kozmetikai szakirodalmában varázslatos világra bukkantam titkokkal, elfeledett receptúrákkal, nagyszerű fortélyokkal és lenyűgöző nyelvezettel.

Ezeket felhasználva, 30 fejezeten keresztül csapongva a témák között, az ősemberek testdíszítésétől, a csecsemők mesterséges koponyatorzításán, szépségflastromokon, hajbodorításon, tyúkszemeken, fűzőkön, arcfehérítő higanyos csirkevéren, piócás szőrtelenítésen, savanyúkáposzta-pakoláson, borbélyokon és felcsereken át, a paraffinnal történő arcfeltöltésig…, lassan világossá vált, hogy divatból, hagyományból, önkifejezésből, vagy hiúságból, de a jobb külső elnyerése érdekében szinte bármire képesek vagyunk, menthetetlenül.

De miért…?”

Olvasson bele!